Следвайте Гласове в ТелеграмРусия поиска Германия официално да признае блокадата на

...
Следвайте Гласове в ТелеграмРусия поиска Германия официално да признае блокадата на
Коментари Харесай

С официална нота: Русия поиска Германия да признае обсадата на Ленинград за геноцид

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Русия изиска Германия публично да признае блокадата на Ленинград и други закононарушения на Третия райх като актове на геноцид против народите в Съюз на съветските социалистически републики. Това пише руска осведомителна организация ТАСС, която разполага с копие на формалната нота, отправена до Берлин.

" Руската страна отбелязва спорния темперамент на метода на немската страна към въпроса за формалното признание на закононарушенията против човечеството, осъществени от Германия в предишното, като актове на геноцид. След като призна нейните закононарушения през епохата на колониализма като актове на геноцид, Германия към момента не е направила това във връзка с блокадата на Ленинград и други закононарушения против народите на Съюз на съветските социалистически републики по време на Втората международна война. Руската страна упорства за формалното признание от страна на Германия на тези зверства на Третия райх като актове на геноцид ", се споделя в документа.

В нотата се обръща внимание на изказването на немското външно министерство във връзка 80-ата годишнина от повдигането на блокадата на Ленинград от 27 януари 2024 година " Изявлението на министерството <...> мълчи за многогодишните претенции на съветската страна Германия да разшири филантропичните заплащания, които в този момент прави извънредно за евреи, оживели от обсадата, до всички живи оживели от блокадата. Русия смята тази процедура на немската страна за дискриминация на етническа основа ", се споделя още в документа.

Обсадата на Ленинград стартира на 8 септември 1941 година и продължава съвсем 900 дни. През това време, съгласно разнообразни източници, са починали от 400 хиляди до 1,5 милиона души. Голямото болшинство - от апетит.

Руската страна счита за недопустимо позоваването на обстоятелството, че този въпрос сякаш е решен посредством погашение на репарации след Втората международна война.

„ По принцип не може да има правна връзка сред следвоенните репарации и възобновяване на човешката правдивост във връзка с всички оживели от обсадата на Ленинград, без значение от тяхната народност “, акцентират от посолството.

В документа се акцентира, че немските управляващи " от десетилетия постоянно изплащат компенсации на някогашни бойци от Третия райх, членове на SS и колаборационисти, в това число легионери от испанската Синя дивизия, взели директно присъединяване в обсадата на Ленинград ".

Източници: ТАСС, " Труд "

 

 

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР